Såhär under sommaren spenderar många tid ute på sina altaner, terrasser eller paviljonger. Ingen uteplats är den andra lik, och är inte det underbart så säg? Att investera i en riktigt utformad uteplats är däremot ganska kostsamt och kräver en del investering. Om du har tröttnat på stilen redan efter ett år är det därför inte skoj att behöva lägga ut samma summa för en helt ny uteplats. Här tänkte vi därför ge dig smarta och prisvärda tips på sådant som kan göra din uteplats trendig igen.

Även fast vi driver en butik själva så är vi inte sena med att ge tips om vi ser att andra kedjor har bra saker i sitt sortiment. I slutändan är det faktiskt våra kunders hem som spelar roll, och det vågar vi stå för!

Tre sätt att fräscha upp din uteplats

  • Byt ut alla textiler i soffgruppen
    Något som kan ge dig en ny förälskelse i din gamla soffgrupp är lite nya textiler. Ge dig ut på nätet och sök efter heminredning med kuddar och låt dig inspireras. Här tipsar vi exempelvis om att Chilli brukar ha ett bra utbud med stor variation. Du har redan kuddarna, så satsa på ett par nya fodral i en ny färg du inte haft förr. Har du istället haft en grupp med mycket färg innan så kanske du hellre vill ha klassiskt vitt i år? Oavsett hur du har haft det innan eller hur du vill ha det framöver så kommer du att uppskatta en färgförändring.
  • Håll det snyggt med blommor och växter
    Se till att rama in din uteplats med växtlighet. Gärna blommor i sprakande färger och goda dofter. Låt det inte bara finnas på distans utan se till att ha såväl krukor som buskar och snittblommor omkring dig. Variera med härligt grönskande buskar eller ett gäng ormbunkar. Bara fantasin kan sätta stopp. En del väljer att ha längre rektangulära krukor på bordet där de planterar färska örter och kryddor. Perfekt när du ska äta middag ute sen!
  • Bygg en platå och rama in
    Skapa ett rum precis som du skulle haft det inomhus. Bygg upp en träplatå under alla möbler för att lyfta rummet från marken. Investera i en snygg paviljong med härliga textilier till väggar så att du kan stänga ut omvärlden en stund. Sätt upp härliga lampor i taket och låt de drivas av solenergi om möjligt. Det här ger dig en helt annan känsla. Du lyfter ut ditt inomhus utomhus istället.

Det behöver inte vara dyrt att fräscha upp. Nyttja kreativiteten och våga testa!

Skrivet: 5 juli, 2016
Kategori: Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *