Som ni säkert känner till så är vi ett företag som sysslar med helhetsbilden av en inredning. Vi tycker att det krävs ett helhetstänk när man pratar inredning, för det är lätt att saker och ting börjar skära sig emot varandra när man främst fokuserar på detaljerna från början. Att börja bygga en inredning baserat på detaljerna är aldrig en speciellt bra idé. Visst är det så att det kan gå, men det kommer att krävas mycket tid, på samma gång som det innebär att mycket kanske rent av kommer att behöva slängas. Det är med andra ord en dålig idé att börja i den änden, utan det viktiga är att sätta en stor och bred grund för vad inredningen egentligen ska säga.

Nu är det dock nog om det. Ni förstår hur viktigt det är att ha grunden där för att underlätta arbetet med den övriga inredningen. Den här artikelns egentliga syfte ligger längre fram i utvecklingen av inredningen. För visst vill vi framhålla relevansen av helheten, men tids nog kommer vi alla till den punkt där vi måste börja arbeta med detaljerna. Därför vill vi här lyfta detaljerna, och hur du skulle kunna tänka kring det i ditt hem.

Funktion och design

Ofta är det så att detaljer i hemmet har en funktion och ett syfte. Det kan vara allt från att skapa ljus i hemmet till att berätta vad tiden är. Visst är det så att mycket av detaljerna bara kan vara dekorativa, men ju mer man börjar tänka på det så finns det en anledning till att mycket får ta plats i hemmet, mer än att man endast tycker att det ser bra ut. Ta bara en sådan sak som en väggklocka. Väldigt simpel i sin allra tydligaste enkelhet, men i kategorin finns det svindlande många varianter och alternativ att experimentera med. Gemensamt för dem alla är dock att det är tidsvisningen som är funktionen och många gånger det viktigaste, designen kommer som en bonus. Men tack vare kreativa lösningar så kan valet av väggklocka både bli modernt och personligt.

Det är det här som är så utmärkande med just detaljer. Det är här som vi har möjlighet att vara riktigt personliga i våra val, och att blanda familjespecifika ägodelar med moderna inredningsdetaljer gör att du skapar en miljö som inte påminner om något ur en katalog, utan det blir ditt. Många strävar efter katalogutseendet, och det finns inget fel med det. Det handlar i slutändan om hur man använder sig av det som finns i rummet och ens personliga smak. Urvalet och lättheten med de större delarna i inredningen är inte så stor, men detaljerna går att laborera med på olika sätt och på olika platser. Därför är det bra att kolla noga på sådant man gillar, till exempel på www.trademax.se, för att finna ens personliga prägel på sitt hem i privat och modern stil.

Skrivet: 25 oktober, 2016
Kategori: Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *